Gazelle damesfietsen

Gazelle damesfietsen

Gazelle is een van de bekendste fietsenmerken in Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 1892. De naam zelf kwam pas 10 jaar later nadat de oprichter Willem Kölling, een wandeling maakte door het bos. Hij zag een reebok plotseling oversteken. De snelheid en sierlijkheid van het dier bracht hem op de naam Gazelle. Uiteindelijk gebruikte hij deze naam voor zijn bedrijf.
In het begin van de oprichting werden er alleen normale fietsen ingekocht en die werden later weer verkocht. In 1903 veranderde dat toen er ook motorfietsen werden toegevoegd aan het assortiment.

Van de oprichting van Gazelle tot heden…

Gazelle begon eerst als een kleine tweemanszaak dat uitgegroeid is tot een toonaangevende onderneming in 120 jaar. Het bedrijf heeft sinds de oprichting al miljoenen fietsen gemaakt. Er was 62 jaar nodig om de eerste miljoen fietsen van het fietsmerk te produceren. Daarna ging het wat makkelijker naarmate de fietsenmarkt groeide. Het bedrijf had in 2012 maar liefst 14 miljoen fietsen geproduceerd.

Het merk was en is nog steeds de marktleider van de fietsen in Nederland. De reden daarvoor is omdat het bedrijf elk jaar nog steeds 275.000 fietsen produceert. Dit is dan ook nog eens het enige bedrijf in Nederland dat zoveel fietsen elk jaar produceert.
Het fietsmerk laat ook weten dat zij ‘’gewoon blijven doorgaan met het maken van veilige, comfortabele, duurzame én mooie fietsen’’.

Waarom kiezen voor Gazelle damesfietsen?

De populairste en best verkochte fietsen van het merk zijn de stadsfietsen & transportfietsen. Ook zijn de elektrische fietsen van de Gazelle Orange serie de bekendste elektrische fietsen in de fietsenmarkt. De reden hiervoor is dat de elektrische fietsen comfortabel rijdt en je makkelijk schakelt. Niet voor niets zijn deze Gazelle damesfietsen beoordeelt als zeer gebruiksvriendelijk.

Gazelle doet als merk niet direct mee als prijsvechter, maar dat is ook niet hun filosofie. Klanten kopen een Gazelle damesfiets vanwege de hoogstaande kwaliteit. Je “investeert” in een Gazelle fiets, omdat deze lang meegaat zonder dat het inlevert op het fietscomfort.

Maar de oplettende consument zal ook zien dat Gazelle aanbiedingen heeft, waardoor je ook nog eens topfiets krijgt voor een goede prijs.
Het merk heeft naast de stadsfiets en elektrische fiets ook transportfietsen en kinderfietsen.

Gazelle damesfietsen
Gazelle damesfietsen