Giant damesfietsen

Giant damesfietsen

Naast de bekende Nederlandse fietsmerken hebben we een andere grote speler in de fietsenmarkt: Giant. Het merk is een Taiwanees fietsenmerk. Het bedrijf bestaat nog niet zo lang in vergelijking met de andere fietsproducenten. Giant werd namelijk opgericht in 1972 door King Liu en een paar van zijn vrienden. Niet veel later boekte het bedrijf al een groot succes. Ze sloten een deal met Schwinn, dat ook een fietsbedrijf is. De fietsen werden gemaakt door Giant, maar werden verkocht onder de naam van Schwinn.

Giant nam de hele productie en verkoop over, nadat de werknemers van Schwinn staakten in 1980. Het merk werd de hoofdleverancier van de fietsen. Doordat het merk de verkoop overnam maakten ze meer winst dan dat Schwinn eerst deed. Schwinn tekende uiteindelijk bij een andere leverancier, waardoor het bedrijf begon met zijn eigen merk fietsen.

Gezamenlijke onderneming ”Giant Europe”

Het bedrijf begon ook een gezamenlijke onderneming ‘’Giant Europe’’, met de Nederlandse Andries Gaastra in 1984. Gaastra is de oprichter van het Nederlandse fietsmerk Koga. Gaastra verkocht een paar jaar later zijn aandelen weer terug aan het bedrijf, waardoor het bedrijf de volledige aandeelhouder werd van Giant Europe.

Giant’s snelle groei

Het merk groeide heel snel, want in 2014 had draait het deze fietsproducent omzet in meer dan 50 landen. Giant had ook nog meer dan 12.000 winkels wereldwijd. In 2007 overtrof de wereldwijde verkoop 5 miljoen fietsen en een wereldwijde omzet van 820 miljoen dollar. In 2012 was de wereldwijde verkoop nog hoger, namelijk 6,3 miljoen fietsen en een omzet van 1,8 miljard dollar.

Het bedrijf heeft in totaal 2 fietsfabrieken. De ene fabriek is gevestigd in China en de andere fabriek is gevestigd in Lelystad. Het merk heeft in het assortiment elektrische fietsen, mountain bikes, racefietsen, stadsfietsen en kinderfietsen. De meest bekende Giant damesfietsen zijn de mountainbikes.

Ben je op zoek naar een Giant damesfiets die het beste bij jouw wensen past? Op damesfietsonline.nl vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste keuze te maken. Selecteer en filter op prijzen, kleur en fietsgedrag en haal die droomfiets in huis.

 

Giant damesfietsen
Giant damesfietsen