Sparta damesfietsen

Sparta Damesfietsen

Net als Gazelle was Sparta er ook al vroeg bij met de fietsen. Het bedrijf begon als ‘’Verbeek & Schakel’’ in 1917. Ze begonnen een rijwielen en onderdelengroothandel in Apeldoorn tijdens de eerste wereldoorlog. In dat jaar werden er ook merknamen gekocht die gebruikt werden voor de rijwielen. Sparta was één van de merknamen die gekocht was door het bedrijf.

Ook Sparta bakfietsen

Niet lang na de oprichting ging het best snel met het bedrijf. In het begin van de jaren ’20 begon het bedrijf met het produceren van bakfietsen. Er werden bakfietsen gemaakt met motor en zonder motor. Dit was ook het eerste bedrijf die zelf zijn eigen elektrische fietsen produceerde. In 1927 bouwde het bedrijf een grote fabriek om rijwielen, transportfietsen, bakfietsen en melkkarren te assembleren.

In 1930 begon de productie van Sparta damesfietsen, herenfietsen, kinderfietsen, dienstfietsen, transportfietsen en bakfietsen. Ook werd het assortiment van de motorfietsen uitgebreid. Vanaf 1949 was Sparta in Nederland de grootste motorfietsfabrikant.

In de jaren 60 werden de bromfietsen een grote hit in Nederland, Azië, Afrika en Amerika. In 1975 begon de bromfiets markt in te storten. Hierdoor ging de verkoop van de bromfietsen ook slecht. Uiteindelijk stopte het bedrijf met de productie van de bromfietsen. Waardoor ze ook de positie verloren van de grootste motorfiets fabrikant van Nederland. Maar ze bleven wel doorgaan met het produceren van rijwielen.

Sparta: marktleider elektrische fietsen

Als het gaat om de elektrische fietsen is Sparta de marktleider ervan. Het bedrijf stond vroeger bekend om hun fietsen die aangedreven waren op benzine. Nu zijn ze bekend om hun elektrische fietsen. Dat komt omdat de elektrische fietsen van Sparta over een krachtige motor beschikken. Daarom zijn de meest verkochte fietsen van Sparta hun elektrische fietsen.

Het merk produceert op dit moment alleen nog maar elektrische fietsen, transportfietsen, stadsfietsen en kinderfietsen.

Sparta damesfietsen
Sparta damesfietsen